KUSURSUZ BİR MAKYAJ İÇİN UYGULANMASI GEREKEN 5 ADIM

Evett makyaj her kadının bir parçası. Makyaj şekilleri her kişinin tarzına göre farklılık gösterebiliyor. Kimi daha yoğun ve çarpıçı görünümleri tercih ederken kimileri de daha sade ve doğal makyaj uygulamalarını tercih ediyor. Ama hangisi uygulanırsa uygulansın kusursuz bir görüntü için takip edilmesi gereken 5 adım var. Hadi gelin beraber bakalım;


1- CİLDİN TEMİZ OLMASI
Cildimiz makyaj için en önemli nokta. Bu nedenle cildimizi makyaja ne kadar iyi hazırlarsak o kadar iyi sonuç alırız. Bunun için yapılması gereken en temel uygulama cildimizi olabildiğince arındırmak. Makyaj öncesi cildimize maske ve peeling uygulaması yaparak yüzümü ölü derilerden ve istenmeyen pürüzlerden arındırabiliriz. Böylece makyaj için tertemiz ve pürüzsüz bir cilt yaratabilirz.


2- NEMLENDİRME
Belkide kusursuz bir makyaj görüntüsü için en önemli adım nemlendirme. Makyaja başlamadan önce cildimizi nemlendirmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ama bazı durumlarda bu aşama atlanabiliyor yada baz nemlendiricinin yerini alabiliyor. Özellikle iyi bir ten makyajı görüntüsü yakalamak için mutlaka cildimizi makyajdan 15-30 dakika önce iyi bir şekilde nemlendirmeliyiz.
İster yağlı , ister karma isterse de kuru bir cilde sahip olun nemlendirme makyajınızın en önemli temelini oluşturur. Ve cildiniz ne kadar iyi nemlendirilmiş ise üzerine uyguladığınız ürünlerde o kadar mükemmel durur.


3- CİLT TİPİNE UYGUN ÜRÜN KULLANMA
 Makyaj uygulamalarında en çok sorun yaşanılan konu kullanılan ürünlerin cilt tipine uygun olmamasıdır. Bu aşamada hangi cilt tipine sahipseniz kullandığınız ürünlerinde sizin cildinizle uyumlu olması gerekiyor. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz daha pudralı ürünler kullanmalısınız. Veya cildiniz kuru ise daha su bazlı ve hafif yapıda ürünleri tercih etmelisiniz. Özellikle bunlara dikkat ederseniz makyaj sırasında ve sonrasında sorun yaşamaz , en iyi sonuçu alabilirsiniz.


4- FAZLA ÜRÜN UYGULAMAKTAN KAÇINMA
Muhtemelen hiçbirimiz cakey görüntüden hiç hoşlanmıyoruz. İşte bu görüntünün nedenlerinden bir tanesi de fazladan ürün uygulamaktan kaynaklanıyor. Makyaj uygulamalarında tenimize sürdüğümüz her ürün aslında bir katman oluşturuyor. Ne kadar çok ürün uygularsak o katmanları hem kalınlaştırmış hem de çoğaltmış oluyoruz. Bu da yüzle bütünleşmiş bir makyaj görüntüsünden daha çok maske gibi bir görüntü yatıyor. O nedenle makyaj uygulamalarımızda mutlaka fazla ürün uygulamaktan kaçınmalıyız.


5- KALICILIĞI YÜKSEK ÜRÜNLER TERCİH ETME
Bulunduğumuz dönemde kalıcığı yüksek ürünler çok fazla çeşitlilik göstermeye başladı. Ki bu bizim için çok güzel bir durum. Çünkü şimdi ucuzdan lüks birçok markada uzun süre kalıcı ürünler bulmak mümkün. Makyajımızın da güzel bir şekilde yüzümüzde durması için mutlaka kalıcılığı yüksek ürünler kullanmalıyız. Böylece gün boyunca makyajımız için endişelenme durumu ortadan kalkmış olur.

Kusursuz bir makyaj uygulaması için bu 5 adımı sizlerle paylaştım. Eğer makyaj rutininizi bunları baz alarak gerçekleştirseniz makyajınız konusunda hiç sıkıntı yaşamayacağınızı size güvenle söyleyebilirim.

Umarım yazımı beğenirsiniz ve size yardımcı olur. Beni hem buradan hemde instagram hesabımdan takip etmeyi unutmazsanız çok sevinirim

GÖRÜŞMEK ÜZERE :)



Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar